Tedy skladba naší stravy, která by měla být hodně pestrá, barevná, bohatá na živiny, v dobrém poměru bílkovin, sacharidů, tuků, vlákniny. Vitamíny a minerály si většinou zajistíme tím, že budeme jíst čerstvou stravu, hodně zeleniny a ovoce, vyhneme se polotovarům a zapojíme do jídelníčku také zdravé ryby, luštěniny, celozrnné obiloviny…
Abychom dosáhly redukce, potřebujeme jíst více než je náš bazální metabolismus (klidová energie) a méně, než je náš každodenní výdej energie. Je důležité nehladovět. Ideální je jíst objemovou stravu – tedy větší množství nízkokalorického jídla, abychom uspokojily náš žaludek – že je příjemně naplněný, tím i náš mozek, ale abychom do svého těla nedostaly zbytečně velké množství kalorií.
Tedy abychom nejedly jen mdlé saláty, protože chceme naplnit žaludek a dostat do těla živiny. Je potřeba jíst tak, abychom si jídlo užívaly, abychom se na něj těšily, aby nás to bavilo, aby bylo pestré. Objevovat různé nové chutě, kombinace, možnosti. Experimentovat v kuchyni. Umět si méně kalorické a zdravé potraviny připravit chutně a dobře.
CHCETE VYKROČIT ZE ZAČAROVANÉHO KRUHU HUBNUTÍ JEDNOU PROVŽDY? řešením je chytrý jídelníček EAT-PLAN
CHCETE VYKROČIT ZE ZAČAROVANÉHO KRUHU HUBNUTÍ JEDNOU PROVŽDY?
řešením je chytrý jídelníček EAT-PLAN